Insula Norge

By Marlene Rabek Sørensen (Admin),
Hav og fjell

Välkommen till Insula Norge. Vårt mål är att inspirera, driva och underlätta för ökad konsumtion av allt det läckra, hälsosamma och hållbara som havet har att erbjuda.

Sjömatskoncernen Insula har sitt ursprung på Lofoten i Norge genom bolaget Lofotprodukt AS. Idag har vi sjömatsföretag som täcker hela värdekedjan i vår norska portfölj, från det att råvaran tas upp ur havet, till det att den tillagas till de mest utsökta rätter på bordet. Tillsammans vill vi inspirera och underlätta ökad konsumtion av hälsosam, god och hållbar sjömat från våra hav.

I Norge står Insula bland annat bakom varumärkena Lofoten, Frøya, Madam Bergen och Berggren.

Insula Norge:


Insulas vitfiskenheter i Norge:

Besök Insula Norge

  Insula Sverige

  By Marlene Rabek Sørensen (Admin),
  test

  Välkommen till Insula Sverige. Vår passion och uppdrag är att driva utvecklingen av sjömatskategorin i Sverige. Vi uppnår detta genom samarbete med våra kunder, en hållbar och effektiv värdekedja, nya innovationer och lärande konsumentkommunikation.

  Insula Sverige består idag av två företag med kompletterande roller. Marenor agerar som partner till utveckling av och produktion för kundernas egna varumärken. Fiskeriets roll består i att driva konsumtion, innovation och konsumentkommunikation av sjömat i Sverige genom varumärket Fiskeriet, samt direktförsäljning av färsk fisk.

  Insula Sverige:

  Besök Insula Sverige

   Insula Finland

   By Marlene Rabek Sørensen (Admin),
   Insula-FI-produktion

   Välkommen till Insula Finland. Vi utvecklar, förädlar, marknadsför och säljer färsk fisk och förädlade fiskprodukter till den finska dagligvaru- och storhushållsmarknaden under varumärket SJØ.

   Insula Finland har sin fabrik, Escamar Seafood, i Kuopio, medan administration är i Helsingfors. Vi använder främst norsk lax och odlad regnbågsforell i vår produktion.

   De viktigaste produkterna i vår SJØ-portfölj är varmrökta och kallrökta fiskprodukter, gravade och marinerade fiskprodukter, portionspackat och färsk fisk. Produkterna tillverkas enligt traditionella produktionsmetoder, som öppen eld. Alla varmrökta produkter röks långsamt och försiktigt med äkta rök. Många som arbetar inom fiskhandeln tycker därför att den flamgrillade laxen från Escamar är den bästa på marknaden.

   Insula Finland:

   Besök Insula Finland

    Insula Danmark

    By Marlene Rabek Sørensen (Admin),
    Insula Danmarks hjertekroge - to fiskekroge, der danner et hjerte

    Välkommen till Insula Danmark. Vår ambition är att vara Danmarks ledande sjömatsleverantör genom inspiration och utveckling av hälsosamma och hållbara produkter för dagligvaru- och storhushållsmarknaden. Vi producerar allt från färsk fisk till konserverade fiskprodukter. Kort sagt: Allt du behöver. Våra produkter marknadsförs bland annat under varumärkena Glyngøre, Amanda, Bornholms, Dronningen och Elvira.

    Insula Danmark har både produktion av färsk fisk, fryst fisk samt kylda och konserverade produkter. Tillsammans med de andra nordiska Insula-företagen, täcker vi hela värdekedjan från hav till bord. Vi är nära fisken och de färska råvarorna med fileteringsfabrik i Hvide Sande, konservfabrik i Frederikshamn och torskleverfabrik på Island.

    Insula Danmark:

    BESÖK INSULA DANMARK

     Kontakta oss

     Marenor AB
     Box 23
     SE-456 21 Kungshamn
     Sverige

     E-mail: info@marenor.se
     Phone: +46 (0) 523 708 00