Våra bolag

Välkommen till Insulas värld! Vi förädlar och säljer sjömat i världsklass i alla de nordiska länderna. Att besöka Insulas företag är därför en riktig resa genom nordiska sjömatstraditioner. Tillsammans producerar vi ett hav av sjömatsprodukter som gör det enkelt att välja mat från havet. Här kan du läsa mer om våra företag och vad de arbetar med.

  Insula Norge

  Hav og fjell

  Välkommen till Insula Norge. Vårt mål är att inspirera, driva och underlätta för ökad konsumtion av allt det läckra, hälsosamma och hållbara som havet har att erbjuda.

  Sjömatskoncernen Insula har sitt ursprung på Lofoten i Norge genom bolaget Lofotprodukt AS. Idag har vi sjömatsföretag som täcker hela värdekedjan i vår norska portfölj, från det att råvaran tas upp ur havet, till det att den tillagas till de mest utsökta rätter på bordet. Tillsammans vill vi inspirera och underlätta ökad konsumtion av hälsosam, god och hållbar sjömat från våra hav.

  I Norge står Insula bland annat bakom varumärkena Lofoten, Frøya, Madam Bergen och Berggren.

  Insula Norge:


  Insulas vitfiskenheter i Norge:

  Besök Insula Norge

   Insula Sverige

   test

   Välkommen till Insula Sverige. Vår passion och uppdrag är att driva utvecklingen av sjömatskategorin i Sverige. Vi uppnår detta genom samarbete med våra kunder, en hållbar och effektiv värdekedja, nya innovationer och lärande konsumentkommunikation.

   Insula Sverige består av tre företag med kompletterande roller; Fiskeriet, Marenor och Lobster. Företagen har till uppgift att erbjuda det bästa inom sina respektive områden. Tillsammans möter vi marknadens behov av sjömat i Sverige, samtidigt som organisationen ger oss spänst och kraft för att driva utvecklingen av morgondagens sjömatskonsumtion.

   Fiskeriet är vår kategorikapten, som fokuserar på innovation och kommunikation. Marenor fyller rollen som producent av förädlade produkter och som livsmedelskedjornas föredragna partner i utvecklingen av sina egna varumärken. Lobsters roll är att förse B2B-marknaden med skräddarsydda, pricksäkra och effektiva råvarulösningar.

   Insula Sverige:

   Besök Insula Sverige

    Insula Finland

    Insula-FI-produktion

    Välkommen till Insula Finland. Vi utvecklar, förädlar, marknadsför och säljer färsk fisk och förädlade fiskprodukter till den finska dagligvaru- och storhushållsmarknaden under varumärket SJØ.

    Insula Finland har sin fabrik, Escamar Seafood, i Kuopio, medan administration är i Helsingfors. Vi använder främst norsk lax och odlad regnbågsforell i vår produktion.

    De viktigaste produkterna i vår SJØ-portfölj är varmrökta och kallrökta fiskprodukter, gravade och marinerade fiskprodukter, portionspackat och färsk fisk. Produkterna tillverkas enligt traditionella produktionsmetoder, som öppen eld. Alla varmrökta produkter röks långsamt och försiktigt med äkta rök. Många som arbetar inom fiskhandeln tycker därför att den flamgrillade laxen från Escamar är den bästa på marknaden.

    Insula Finland:

    Besök Insula Finland

     Insula Danmark

     Insula Danmarks hjertekroge - to fiskekroge, der danner et hjerte

     Välkommen till Insula Danmark. Vår ambition är att vara Danmarks ledande sjömatsleverantör genom inspiration och utveckling av hälsosamma och hållbara produkter för dagligvaru- och storhushållsmarknaden. Vi producerar allt från färsk fisk till konserverade fiskprodukter. Kort sagt: Allt du behöver. Våra produkter marknadsförs bland annat under varumärkena Glyngøre, Amanda, Bornholms, Dronningen och Elvira.

     Insula Danmark har både produktion av färsk fisk, fryst fisk samt kylda och konserverade produkter. Tillsammans med de andra nordiska Insula-företagen, täcker vi hela värdekedjan från hav till bord. Vi är nära fisken och de färska råvarorna med fileteringsfabriker i Hvide Sande och Hanstholm, konservfabrik i Frederikshamn och torskleverfabrik på Island.

     Insula Danmark:

     Besök Insula Danmark

      Kontakta oss

      Insula Sverige
      Transportvägen 9
      117 43 Stockholm
      Sverige

      +46 (0) 8 449 59 50

      info@insula.se