Lofotprodukt AS säljer förädlad sjömat under varumärkena «Lofoten» och «Madam Bergen» som främst består av färsprodukter och rökta produkter av lax och forell. Marknaden är dagligvaruhandeln och storhushåll i Norge. Företaget grundades 1994 och är idag marknadsledande inom sina kategorier på den norska dagligvarumarknaden.

Aktiv satsning på kvalitet, design, produktutveckling och försäljningsarbete med smakdemonstrationer i butik har varit centralt för vår tillväxt. Målet är att vara ledande inom sjömatskategorin och vi vill erbjuda konsumenterna produktkoncept och förpackningslösningar som är anpassade till ständigt föränderliga behov.

2003 genomförde vi ett omfattande designprogram där varumärket "Lofotdelikatesser” ändrades till "Lofoten". Syftet var att spela på de positiva värdena förknippade med fisk och fiskförädling som ligger i begreppet Lofoten och att klargöra kvaliteten och bredden i vårt produktsortiment. Som ett resultat av detta arbete fick Lofotprodukt under hösten 2009 den prestigefyllda utmärkelsen Design Effekt Grand Prix.

2013 utsågs Lofotprodukt till årets mat- och dryckesproducent av NHO, Årets sjömatsföretag av Intrafish och Fiskeribladet Fiskaren och Årets glutenfria företag av Norsk Celiakiförening. 2014 vann företaget reklampriserna Silverfisken, Guldfisken och årets Insiktspris för reklamkampanjen ”Håll i torsken”.

I juni 2015 grundades Insula-koncernen med utgångspunkt och bas i Lofotprodukt och Marenor.

Org.nr. NO 971 141 603