Historien om Fiskcentralen AS började 1934, då lokala fiskhandlare i Oslo slog sig samman för att få bättre tillgång till färsk fisk. Fiskcentralen grundades samma år och ligger fortfarande i Oslo Fiskehall.

Idag är Fiskcentralen Insulas sjömatsgrossist i Oslo. Här får vi dagliga leveranser av färsk fisk och sjömat från hela norska kusten, som packas och skickas till dagligvarubutiker, storkök och Oslos bästa restauranger.

Merparten som handlas från Fiskcentralen är vild fisk, främst arter från lokala vatten. Detta är möjligt tack vare vår dagliga kontakt med fiskare, landningsplatser för fisk och köpare. Produkterna säljs främst genom Insulas försäljningsföretag Lofotprodukt och Sjøfrisk.

Vi säljer även skaldjur året runt och erbjuder ett brett och spännande urval av sushi. Under 2017 öppnade vi nordeuropas mest effektiva sushikök med ett starkt fokus på expertis, logistik och service.

Vårt mål är att leverera sjömatsprodukter av högsta kvalitet så att vi kan erbjuda fler och fler goda och hälsosamma sjömatsprodukter.

Fiskcentralen äger också lager- och logistikföretaget Keco Logistikk AS och fiskebutiken Andersen Nilsen AS. 

Juli 2015 blev Fiskcentralen med dotterbolag en del av Insula-koncernen.

Org.nr. NO 811 651 532