Escamar Seafood Oy utvecklar, producerar, marknadsför och säljer färska och förädlade fiskprodukter för detaljhandel och storkök.

Vår bearbetningsanläggning ligger i Kuopio, där det produceras både varm- och kallrökt, gravad och marinerad lax, samt portionspackningar och färsk fisk.

Vår styrka är att vi har en mycket effektiv produktion av färskt råmaterial, vilket säkerställer att våra kunder kan sälja varor av högsta kvalitet i butiker varje dag. Samtidigt anstränger vi oss mycket för att kunna erbjuda användarvänliga produkter som är enkla att laga till.

Nästan 80 medarbetare i Kuopio delar arbetsglädjen genom delad passion för fisk. Vi vet vad en riktig fiskupplevelse är och arbetar varje dag för att säkerställa att vår expertis och kunskap överförs till matbordet.

I Helsingfors har vi ett administrations- och försäljningskontor med sju anställda.

Historien om Escamar Seafood Oy börjar 1992, då under namnet Kuopion Kalatukku Oy. Namnändringen gjordes juni 2017 efter att företaget blev en del av Insula-koncernen.

Under våren 2019 lanserade företaget en ny produktfamilj av fisk- och skaldjursprodukter under namnet SJØ. Produkterna i SJØ passar bra till dagens konsumenttrend, som betonar enkelhet, hälsa och ansvar. Produktens råvaror kommer från rent vatten och produktionen bygger på etiska värderingar, ansvar och kunskap av högsta klass.

Varumärket SJØ är vårt löfte om kvalitetsprodukter och respekt för ursprunget.

Org.nr. FI28341528