Äter du sjömat mer än en gång i veckan? Så bra! Då äter du förmodligen även mer hållbart om vi utgår från en studie, som Kantar har genomfört på uppdrag av Norges Sjømatråd. Studien visar att drygt 6 av 10 av svenska som äter sjömat en gång i veckan även säger att de har gjort förändringar i sin vardag för att äta mer hållbart.

- Jag är inte förvånad över kopplingen mellan sjömatskonsumtion och hållbarhet. Svenskar vill veta vart maten på tallriken kommer ifrån och att äta fisk och skaldjur som är hållbart producerade är ett enkelt sätt för var och en att göra klimatsmarta val, säger Sigmund Bjørgo, Sverigechef på Norges Sjømatråd.

Han menar även att sjömat inte bara är hälsosamt, det är också ett matval som gynnar vår planet.
- Den norska sjömatsproduktionen satsar mycket på att vara hållbar och stort fokus ligger på att möta FN:s hållbarhetsmål.

Läs mer om studien här.